Su & Doğalgaz & Mekanik Tesisat ustası, Tesisat tamir montaj servisi
Tesisat kelime anlamı, Türk Dil Kurumu’na göre belli bir işin sağlanmasına yardım eden araçların uygun yerlere döşenmesi veya döşenen bu araçların tümü, döşem, donanım demektir. Genel anlamda ise inşaat işlerinde makine ve doğalgaz mühendisliğinin alanlarına giren tesisat işleri olarak adlandırılır.
Tesisat ve tesisatçı çeşitleri ise birbiriyle birçok konuda bağıntılı olarakmekanik tesisatve doğalgaz tesisatı olarak ikiye ayırabiliriz. Kısaca mekanik tesisatı ve doğalgaz tesisatı alt dalları ile ilgili bilgi verelim
1- Isıtma Tesisatı
Isıtma sistemleri, kullanım mekanlarının istenen sıcaklıkta tutulabilmesi için iç ortamdan dış ortama (çevreye) olan ısı kaybının karşılanması prensibi ile çalışan sistemlerdir. Merkezi ve lokal (bölgesel) olarak iki ana başlıkta toplanabilir. Uygun mühendis ve tesisatçı kadrosunun ilgilenmesi gerekmektedir.
2- Sıhhi Tesisat
Sıhhi tesisat halk dilinde su tesisatı, Sıhhi tesisat, yapı için gerekli olan suyun temini, depolanması, ısıtılması, yumuşatılması, basınçlandırılması ve dağıtımı, pis suyun atılması, atık suyun arıtılması, yağmur suyu tahliyesi ve yangın söndürme konularını içerir. Yine bu işlemler uzman tesisatçı, kadrosu ile yapılmalıdır.
3- Doğalgaz Tesisatı
Evlerimizde, sanayi tesislerinde ve iş yerlerinde kullanılan doğalgaz zehirli olmayan, renksiz, kokusuz ve havadan daha hafif bir gazdır. Bu doğrultuda doğalgaz kullanımının güvenli ve kontrollü bir şekilde yapılabilmesi işlemidir. Doğalgaz tesisatı, işlemlerini igdaş onaylı mühendislik firmalarının ve uzman tesisatçı, ustalarının yapması gerekmektedir.
4- Yangın Tesisatı
Yangından korunma sistemleri; olası yangın anında insan sağlığına ve eşyalara zarar gelmeden yangını söndürmek amacıyla yapılan tesisat ve sistemlerdir. Binalarda yangın tesisatı: söndürme sistemleri, duman tahliye sistemleri ve basınçlandırma sistemlerinden oluşmaktadır. Bu işlemleri yangın tesisatı, şartnamesini bilen uzman tesisatçı, grubunun yapması gerekir.
Su tesisatı için kullanılan en yaygın borular ile ilgili yazıda su tesisatı için kullanılan boruları, özelliklerini, avantajlarını, dezavantajlarını öğrenebilirsiniz. Bakır borular, Galveniz borular, PVC borular, CPVC borular gibi pek çok su tesisatı için kullanılan boru çeşitleri bulunur.
Gömme rezervuar, su haznesinin duvarın içerisine gizlendiği rezervuar modelidir. Bu rezervuarların pek çok avantajı bulunur. gömme rezervuar, tamiri de teknik personel için oldukça basittir
Tesisat kelime anlamı, Türk Dil Kurumu’na göre belli bir işin sağlanmasına yardım eden araçların uygun yerlere döşenmesi veya döşenen bu araçların tümü, döşem, donanım demektir. Genel anlamda ise inşaat işlerinde makine ve doğalgaz mühendisliğinin alanlarına giren tesisat işleri olarak adlandırılır.
Tesisatçı servisi olarak ne iş yaptığımıza kısaca değinecek olursak başta su tesisatı olmak üzere doğalgaz tesisatçı ustası telefonu, doğalgaz ocak hortumu değiştirme, mutfak musluğu değiştirme, taharet musluğu değiştirme, banyo bataryası değiştirme, lavabo tıkanıklığı açma gibi mekanik tesisat ile ilgili tüm işlerinizi yapmaktayız.
Tesisatçı Hamit Usta: 0530 610 80 58
© 2024 istanbultesisatustasi.com by Tesisatçı Hamit Usta | Karadeniz Cad. Matbaa Sokak No:1/2 Ümraniye.